Annunci
RSS

CCNA Exam Q & A (Volume B)

26 Ago

Question 1 :

Which two of these statements are true of IPv6 address representation ? (Choose two)

A – There are four types of IPv6 addresses : unicast, anycast, multicast and broadcast

B – A single interface may be assigned multiple IPv6 addresses of any type

C – Every IPv6 interface contains at least one loopback address

D – The first 64 bits represents the dynamically created interface ID

E – Leading Zeros in an IPv6 16 bit hexadecimal field are mandatory

Answer : B, C

Question 2 :

What is the name of the VTP mode of operation that enables a switch to forward only VTP advertisements while sitll permitting the editing of local VLAN  information ?

A – Server

B – Client

C – Tunnel

D – Transparent

Answer : D

Question 3 :

Which of the following describes the roles of devices in a WAN ? (Choose three)

A – A CSU/DSU terminates a digital local loop

B – A modem terminates a digital local loop

C – A CSU/DSU terminates an analog local loop

D – A modem terminates an analog local loop

E – A router is commonly considered a DTE Device

F – A router is commonly considered a DCE Device

Answer : A, D, E

Question 4 :

Cisco Catalyst Switches CAT1 and CAT2 have a connection between them using ports Fa0/13. An 802.1Q trunk is configured between the two switches. On CAT1, VLAN 10 is chosen as native, but on CAT2 the native VLAN is not specified.

What will happen in this scenario ?

A – 802.1Q giants frames could saturate the link

B – VLAN 10 on CAT1 and VLAN1 on CAT2 will send untagged frames

C – A native VLAN mismatch error message will appear

D – VLAN 10 on CAT1 and VLAN1 on CAT2 will send tagged frames

Answer : C

Question 5 :

Which network protocol does DNS use ?

A – FTP

B – TFTP

C – TCP

D – UDP

E – SCP

Answer : D

Question 6 :

What is the first 24 bits in a MAC address called ?

A – NIC

B – BIA

C – OUI

D – VAI

Answer : C

Explanation :

The MAC address is expressed as a 48-bit hexadecimal number. The first 24 – bit number is to identify the Vendor/Manufacturer, also called OUI. The latter 24-bit is assigned by the vendor.

Question 7 :

Refer to the exhibit. The router has  been configured with these commands :

hostname Gateway

interface FastEthernet 0/0

ip address 198.133.219.14 255.255.255.248

no shutdown

interface FastEthernet 0/1

ip address 192.168.10.254 255.255.255.0

no shutdown

interface serial 0/0

ip address 64.100.0.2 255.255.255.252

no shutdown

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 64.100.0.1

What are the two results of this configuration ? (Choose two)

A – The Default route should have a next hop address of 64.100.0.3

B – Hosts on the LAN that is connected to FastEthernet 0/1 are using public IP addressing

C – The Address of the subnet segment with the WWW server will support seven more servers

D – The addressing scheme allows users on the internet to access the WWW server

E – Hosts on the LAN that is connected to FastEthernet 0/1 will not be able to access the internet without address translation.

Answer : D, E

Explanation :

Since the hosts on the FastEthernet 0/1 network are using private IP addressing their IP addresses will need to be translated into a publicly routable address in order to access the internet.

The Server is using a public IP address so internet users can indeed access this server.

Question 8 : 

Which statement about IPv6 is true ?

A – Addresses are not hierachical and are assigned at random .

B – Only one IPv6 address can exist on a given interface.

C – There are 2.7 billion addresses available.

D – Broadcasts have been eliminated and replaced with multicasts.

Answer : D

Question 9 :

On the network 131.1.123.0/27, what is the last IP address that can be assigned to a host ?

A – 131.1.123.30

B – 131.1.123.31

C – 131.1.123.32

D – 131.1.123.33

Answer : A

Question 10 :

Which Switch would STP choose to become the root bridge in the selection process ?

A – 32768: 11-22-33-44-55-66

B – 32768: 22-33-44-55-66-77

C – 32769: 11-22-33-44-55-65

D – 32769: 22-33-44-55-66-78

Answer : A

Question 11 : 

Which two of these changes are necessary for SwitchA to meet the Requirements ? (Choose two)

A – Configure port security to shut down the interface in the event of a violation

B – Port Security needs to be enabled on the interface

C – Enable port security globaly

D – Port security needs to be configured to allow only one learned MAC address

Answer : B, D

Question 12 : 

Before installing a new, upgraded version of the IOS, what should be checked on the router, and which command should be used to gather this information ? (Choose two)

A – the amount of available ROM

B – the amount of available flash and RAM memory

C – the version of the bootstrap software present on the router

D – show version

E – show processes

F – show running-config

Answer : B, D

Question 13 :

How many bits are contained in each filed of an IPv6 address ?

A – 24

B – 4

C – 8

D – 16

Answer : D

Question 14 :

On the basis  of the IEEE 802.1w standard, which two switch ports can forward traffic ?

A – Alternate

B – Backup

C – Designated

D – Disabled

E – Root

Answer : C, E

 

Annunci
 
1 Commento

Pubblicato da su agosto 26, 2012 in Networking

 

Una risposta a “CCNA Exam Q & A (Volume B)

  1. costa rican rainforest

    maggio 3, 2013 at 6:02 am

    I am genuinely grateful to the holder of this web
    page who has shared this great piece of writing at at this place.

     

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

 
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: