Annunci
RSS

CCNA Exam Q & A (Volume A)

26 Ago

Question 1 :
Refer to the ehibit. Assume that the routing protocol referenced in each choice below is configured with its default settings and the given routing protocol is running on all the routers. Which two conditional statements accurately state the patt that will be chosen between networks 10.1.0.0 and 10.3.2.0 for the routing protcol mentioned ? (choose two)

A – if  OSPF is the routing protocol, the path will be from R1 to R3 to R4 to R5.

B – if OSPF is the routing protocol, the path will be from R1 to R2 to R5

C – if OSPF is the routing protocol , the path will be from R1 to R5

D – if RIPv2 is the routing protocol, the path will be from R 1 to R3 to R4 to R5.

E – if RIPv2 is the routing protocol, the path will be from R1 to R5.

Answer : A, E

Question 2 :

QoS policies are applied on the switches of a LAN. Which type of command will show the effects of the policy in real time ?

A – Show Command

B – debug Command

C – configuration Command

D – rommon Command

Answer : B

Question 3 :

Which two benefits are provided by creating VLANs ? (Choose two)

A – added security

B – dedicated bandwidth

C – provides segmentation

D – allows switches to route traffic between subinterfaces

E – contains collisions

Answer : A,C

Question 4 :

Which two security appliances will you use in a network ? (Choose two)

A – ATM

B – ids

C – ios

D – iox

E – ips

F – SDM

Answer : B,E

Question 5 :

Hosts one the same VLAN can communicate with each other but are unable to communicate with hosts on different VLANs. What is needed to allow communication between VLANs ?

A – a router with an IP address on the physical interface that is connected to the Switch.

B – a router with subinterfaces configured on the physical interface that is connected to the switch

C – a switch with an access link that is configured between the switches

D – a switch with a trunk link that is configured between the switches

Answer : B

Explanation :

Different VLANs can’t communicate with each other, the can communicate with the help of Layer3 router, Hence, it is needed to connect a router to a switch, then make the sub-interface on the router to connect to the switch, establishing Trunking links to achieve communications of devices which belongs to different VLANs.

Question 6 :

Which port state is introduced by Rapid-PVST ?

A – Learning

B – Listening

C – Discarding

D – Forwarding

Answer : C

Question 7 :

Which two descriptions are correct about characteristics of IPv6 unicast addressing ? (Choose two)

A – Global addresses start with 2000::/3.

B – Link-local addresses start with FE00:/12.

C – Link – local addresses start with FF00::/10.

D – There is only one loopback address and it is ::1.

E – if a global address is assigned to an interface , then that is only allowable address for the interface.

Answer : A,D

Question 8 :

Refer to the exhibit. Which Statement is true ?

A – The Fa0/11 role confirms that SwitchA is the root bridge for VLAN 20.

B – VLAN 20 is running the Per VLAN Spanning Tree Protocol.

C – The MAC address of the root bridge is 0017.596d.1580.

D – SwitchA is not the root bridge, because not all of the interce roles are designated.

Answer : D

Question 9 :

Which two devices can interfere with the operationg of a wireless network because they operate on similare frequencies ? (Choose two)

A – toaster

B – IP phone

C – AM radio

D – cordless phone

E – microware oven

F – copier

Answer : D,E

Explanation:

The Microwave and Cordless phone in the 2.4GHZ spectrum band will interfere with the operation of a wireless network.

Question 10 :

What are three basic parameters to configure on a wireless access point ? (Choose three)

A – SSID

B – RTS/CTS

C – AES-CCMP

D – TKIP/MIC

E – RF Channel

F – Authentication method

Answer : A, E, F

Question 11 :

Which option is a valid IPv6 address ?

A – 2001:0000:130F::099a::12a

B – 2002:7654:A1AD:61:81AF:CCC1

C – FEC0:ABCD:WYZ:0067::2A4

D – 2004:1:25A4:886F::1

Answer : D

Question 12 :

Which Cisco Catalyst feature automatically disables the port in an operational PortFast upon receipt of a BPDU ?

A – BackboneFast

B – UplinkFast

C – Root Guard

D – BPDU Guard

E – BPDU Filter

Answer : D

Question 13 :

For which type of connection should a straight-though cable be used ?

A – Switch to Switch

B – Switch to Hup

C – Switch to Router

D – hub to hub

E – router to PC

Answer : C

Question 14 :

Refer to the exhibut. What two facts can be determined from the WLAN diagram ? (Choose two)

A – The Area of overlap of the two cells represents a basic service set (BSS)

B – The network diagram represents an extended service set (ESS)

C – Access points in each cell must be configured to use channel 1

D – The area overlap must be less than 10% of the area to ensure connectivity

E – The two APs should be configued to operate on different channels

Answer : B, E 

Question 15 :

Refer to the exhibit. A network administrator is adding two new hosts to SwitchA. Which three values could be used for the configuration of these hosts ? (Choose three)

A – host A IP address : 192.168.1.79

B – host A IP address : 192.168.1.64

C – host A default gateway 192.168.1.78

D – host B IP address : 192.168.1.128

E – host B default gateway : 192.168.1.129

F – host B IP address : 192.168.1.190

Answer : A, C, F

Question 16 :

Which type of cable is used to connect the COM port of a host to the COM port of a router or switch ?

A – crossover

B – straight-through

C – rolled

D – shielded twisted-pair

Answer : C

Question 17 :

Refer to the exhibit, Which two statements are true about the loopback address that is configured on Router B ? (Choose two)

A – It ensures that data will be forwarded by RouterB

B – It provides stability for the OSPF process on RouterB

C – It specifies that the router ID for RouterB should be 10.0.0.1

D – It decreases the metric for routes that are advertised from RouterB

E – It indicates that RouterB should be elected the DR for the LAN.

Answer : B, C

Question 18 :

Where does the routing occur within the DoD TCP/IP reference model ?

A – application

B – internet

C – network

D – transport

Answer : B

Explanation:

This question is to examine the TCP/Ip model.

TCP/IP model has four layers: Process/Application layer, Host-to-Host layer, internet layer, Network access layer.

Routing occurs at the internet layer.

Question 19 :

Refer to the exhibit. This command is executed on 2960Switch:

2960Switch(config)#mac-address-table static 0000.00aa.aaaa vlan 10 interface fa0/1

A – Port security is implemented on the fa0/1 interface

B – MAC address 0000.00aa.aaaa does not need to be learned by this Switch

C – Only MAC address 0000.00aa.aaaa can source frames on the fa0/1 segment

D – Frames with layer 2 source address 0000.00aa.aaaa will be forwarded out fa0/1

E – MAC address 0000.00aa.aaaa will be listed in the MAC address table for interface fa0/1 only

Answer : B, E

Question 20 :

Which two link protcols are used to carry multiple VLANs over a single link ? (Choose two)

A – VTP

B – 802.1q

C – IGP

D – isl

E – 802.3u

Answer: B, D

Explanation :

This question is to check the trunking protocol.

IGP is an interior gateway protocol and also a routing protocol, such as OSPF  and EIGRP

802.1 q and isl are trunking protocols which can be used to carry the traffic of multiple VLANs over a sing link. ISL is a Cisco proprietary protocol.

802.3u (100Base- T) is 100 Mbps Ethernet standard

//
//

Annunci
 
Lascia un commento

Pubblicato da su agosto 26, 2012 in Networking

 

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

 
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: